Dit is waarom ripple (XRP) al 50% is gestegen

Konu Başlıkları

Hoewel de koersen van meeste cryptocurrencies weinig tekenen van leven vertonen is er duidelijk een uitschieter op te merken. Dit is uiteraard ripple (XRP). De afgelopen 7 dagen is de koers van XRP met maar liefst 51% gestegen! Wat is hier aan de hand en wat is de oorzaak voor deze flinke stijging?

Ripple koers

De XRP-koers doet op dit moment goede zaken, hetgeen XRP-investeerders natuurlijk als muziek in de oren klinkt. Vanaf 16 september werd er een behoorlijke rally ingezet waarbij de koers van zo’n $0,32 steeg tot maar liefst $0,55! Dat is een stijging van meer dan 70%.

Ondertussen is XRP wel weer wat teruggetrokken in een kleine correctie. Desalniettemin staat de koers op het moment van schrijven nog altijd rond de $0,48, wat een stijging van meer dan 51% is vergeleken met slechts een week geleden. 

Daarnaast is de open interest van XRP in dezelfde periode gestegen van $310 miljoen tot $575 miljoen. Dat betekent dat handelaren op grote schaal leverage posities hebben geopend op XRP. De interesse in XRP is op dit moment erg groot, zoveel is wel duidelijk.

De XRP rechtszaak

De belangrijkste reden voor deze enorme koersstijging heeft zeer waarschijnlijk alles te maken met de beruchte rechtszaak. Ripple is al bijna twee jaar verwikkeld in een rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC stelt dat Ripple XRP heeft verkocht zonder de benodigde licenties. Ripple ontkent dit uiteraard stellig.

Onlangs was te lezen in het Ripple nieuws dat zowel Ripple als de SEC moties tot een zogeheten summary judgment hadden ingediend bij de rechter. Een dergelijke motie houdt in dat een partij van mening is dat er ondertussen al meer dan genoeg bewijs is verzameld om tot een uitspraak te komen en pleit dan ook voor een spoedige uitspraak.

De uitspraak van de rechter wordt op dit moment ergens halverwege december verwacht. Mocht de rechter een vonnis geven in het voordeel van Ripple, dan bestaat de kans natuurlijk dat de XRP koers verder explodeert. Schijnbaar anticiperen investeerders en handelaren al op dit scenario en steeg daarom de koers van XRP de afgelopen week al enorm hard.

Leave a Reply

Your email address will not be published.