Dit staat er op de planning na de Merge

De langverwachte Ethereum (ETH) Merge was een van de grootste updates op het netwerk van de afgelopen paar jaar. Dat wil onder geen beding zeggen dat het netwerk nu ‘af’ is. Sterker nog, de oprichter van het netwerk, Vitalik Buterin, liet op Twitter weten wat er in de toekomst nog komen gaat voor de op-een-na-grootste cryptocurrency.

Ethereum roadmap

Deze zogeheten roadmap was al langer bekend en bevat vijf grote stappen in de vorm van vijf grote updates. De merge was de eerste van deze vijf updates. De andere vier updates zullen in de komende paar jaar worden gelanceerd. Pas als al deze updates zijn doorgevoerd kunnen we spreken over een netwerk dat zo goed als klaar is, aldus Buterin.

De Surge

De eerstvolgende stap is de zogeheten Surge. Tijdens deze update zal het zogeheten sharding worden ingevoerd. Dit zal ervoor zorgen dat het netwerk beter schaalbaar wordt, hetgeen op dit moment misschien wel de grootste tekortkoming van het Ethereum netwerk is. Het zal ervoor zorgen dat het netwerk veel meer transacties per seconde zal kunnen verwerken.

De Verge

Daarna zal de Verge worden gelanceerd. Zonder teveel op de extreem technische details in te gaan, zal het netwerk bij deze update de manier waarop transacties worden verwerkt totaal op de schop nemen. Het belangrijkste voordeel wat hiermee geboekt zal worden is een significante verlaging van de transactiekosten, ofwel gas fees. Deze gas fees zijn vandaag de dag een doorn in het oog voor Ethereum gebruikers.

De Purge en de Splurge

De Purge houdt in dat overbodige historische gegevens worden verwijderd in een poging opnieuw de netwerkcongestie te verlichten. Dit zal in wezen de hoeveelheid gegevens verminderen die een validator moet opslaan, waarbij Buterin beweert dat deze stap het netwerk in staat zal stellen maar liefst 100.000 transacties per seconde te verwerken!

De Splurge zal bestaan uit een hele verzameling kleine verbeteringen. Buterin noemt deze kleine zaken: “Alle andere leuke dingen.” Na de splurge kunnen we spreken van een Ethereum netwerk dat zo goed als doorontwikkeld is.

Wat de precieze tijdlijn is voor al deze grote updates is nog onbekend.

Leave a Reply

Your email address will not be published.