JPMorgan ziet problemen voor Ethereum nu de Merge is geweest

Ethereum (ETH) heeft vorige week de Merge afgerond en nu is de populaire blockchain officieel gebaseerd op Proof-of-Stake (PoS). Maar JPMorgan ziet juist problemen voor Ethereum na de overstap.

Ethereum Merge was ‘sell the news’

Dat verklaarde ‘s werelds grootste investeringsbank afgelopen woensdag in een rapport voor investeerders, schrijft CoinDesk. Nu het consensusalgoritme gebruikmaakt van staking is de blockchain veel minder decentraal geworden. Er zijn nu maar een paar partijen die het overgrote deel van alle staked ETH (sETH) vasthouden.

Ook benadrukt de bank dat de prijs van ether hard is gedaald de afgelopen week, wat zou komen door een “buy the rumour, sell the news” gebeurtenis. Investeerders waren zich al een paar jaar bewust van de overstap en kochten daarom de token al eerder in en waren bereid te verkopen rond de tijd van de merge. Het weerspiegelt wat sommige analisten voordat de Merge voltooid was ook verwachtten.

Ethereum heeft verder een vrij uitgebreide futures-markt bij gereguleerde instituten. JPMorgan ziet hier aardig wat ‘backwardation’, wat inhoudt dat de daadwerkelijke prijs van de onderliggende activa hoger is dan die van de futurescontracten. Dat is slecht nieuws voor de markt, omdat instituten nu minder bereid zijn om te investeren in ether en de hierop gebaseerde futurescontracten.

JPMorgan geen vriend van crypto

De CEO van de grote investeringsbank, Jamie Dimon, staat erom bekend dat hij geen fan is van cryptocurrencies. Desondanks investeert JPMorgan in blockchain-technologieën en heeft de bank zelfs zijn eigen ‘JPM Coin’ (een stablecoin). Gisteren noemde JPMorgan CEO Dimon crypto nog ‘gedecentraliseerde Ponzifraude.’ Zoals de meeste CEO’s van de grote banken is Dimon de afgelopen tijd wel erg op zijn hoede. Eerder dit jaar waarschuwde hij al dat er een metaforische storm op komst is.


Leave a Reply

Your email address will not be published.